Home / Private: Webbutik

Private: Webbutik

diabethics_webshop_top_banner_6_1

Diabethics smycken och kläder. Jag brinner för att öka kunskapen om sjukdomen typ 1 diabetes, den kroniska sjukdom som drabbar barn hårdast i Sverige. Vi måste sprida kunskap genom fakta och vetenskap, med ödmjukhet till människors okunskap. Typ 1 diabetes är en lynnig och extremt underskattad sjukdom. Jag mår väldigt bra, men lider med den majoritet av de som har sjukdomen som inte gör det. Min egenframtagna logga är för mig vad typ 1 diabetes innebär, den något uttjatade klyschan ”frihet under ansvar” i viss mån, men mer självkontroll. Lyckas man ha kontroll över sjukdomen blir begränsningarna få och med typ 1 diabetes kan man göra mycket, detta är dock lättare sagt än gjort och alla har inte samma möjlighet. Men får vi tekniska hjälpmedel, får vi bra support, får vi gehör och förståelse, så är chanserna goda att kunna leva som en frisk person utan större begränsningar.

Mina produkter syftar till att subtilt sprida kunskap i den mån man vill och orkar, man får snygga saker med bra kvalitet och på köpet bidrar man till forskningen. Sjukdomen ger för en del en viss skamkänsla, mycket på grund av den okunskap och de fördomar som råder. Vi är världsmästare som hanterar denna påfrestande sjukdom och vi måste berätta det. Mina kläder kommer inte revolutionera detta men de kommer ge visibilitet, och frågor. Kunskapsspridning.

Diabetesforskningen lider på grund av brist på medel. Ingen botas, vi vet inte varför vi drabbas av sjukdomen, och vi kan inte preventivt förhindra den även om den upptäcks i tid. 10% av försäljningspriset på mina produkter går därför till fonder som stödjer forskning kring typ 1 diabetes. 5% till världens största forskningsfond inom typ 1 diabetes, JDRF, samt 5% till svenska Barndiabetesfonden. Mot det hett efterlängtade botemedlet.

Diabethics är godkänd för F-skatt. Organisationsnummer 740812-8994.

Showing all 10 results