Smycken och kläder

16 November, 2016

 

Det kommer vara lite mindre aktivitet på mina sidor i social media ett par dagar, arbetar för fullt med att färdigställa min webbshop. Där kommer inom kort finnas smycken och kläder relaterat till typ 1 diabetes. Smyckena går att beställa per email tills dess, skicka ett mail på; hans@diabethics.com. Lite bakgrund.

Mina största intressen vid sidan om utförsåkning är mode. Mitt första arbete för länge sedan var faktiskt i en klädbutik i Luleå. Jag älskar kläder, och har även sedan innan smycken blev lite mer populärt bland män varit väldigt förtjust i silversmycken. Att jag sedan brinner för diabetes och särskilt typ 1 råder det troligen inga tvivel om. I och med detta får jag alltså kombinera allt det jag brinner för; kläder, smycken, spridande av kunskap kring typ 1 diabetes och bidra till forskningen.

Min logga passar väldigt bra på kläder och smycken och den skissade jag fram i mobilen (!) för flera år sedan, fick sedan hjälp av en professionell byrå (Pluto Stockholm) att förädla den. Dvs den tog form långt innan jag över huvud taget bestämt mig för att starta Diabethics. Den är för mig vad typ 1 diabetes innebär; den något uttjatade klyschan ”frihet under ansvar” i viss mån, men mer självkontroll. Lyckas man ta kontroll över sjukdomen blir begränsningarna få och med typ 1 diabetes kan man göra mycket, detta är dock lättare sagt än gjort och alla har inte samma möjlighet. Men får vi tekniska hjälpmedel, får vi bra support, får vi gehör och förståelse, så är chanserna goda att kunna leva som en frisk person utan större begränsningar. Dit strävar vi.

 

Mina tankar kring varför man köper detta;

– Att bära snygga saker och sprida kunskap genom att berätta och få frågor.

– T1D betyder naturligtvis type 1 diabetes (diabetic) och det är ett vedertaget begrepp i USA och UK främst, som jag sedan år försökt sprida i slutna forum (kuriosa: slå www.t1d.com så länkas du till JDRF´s hemsida, JDRF är världens största insamlingsorganisation för typ 1 diabetes). Lite coolare än ”typ 1 diabetiker”. Jag vet att det finns en viss skam hos en del med sjukdomen, otroligt ledsamt. Vi är för f-n världsmästare som lever med #skitsjukdomen och vi måste berätta det.

– På smyckena skriver jag CURE T1D. Fördelen med CURE är förstås den direkta uppmaningen, vilket jag gillar. Dessutom väcker det frågor. Så på smycken vill jag ha CURE T1D, på kläderna blir det renare och snyggare med bara T1D. Jag tror köparna är olika i viss mån. Smycken köps i första hand av de med direkt anknytning till sjukdomen, inte nödvändigtvis kläderna. Med en något subtil logga som på kläderna har man själv möjlighet att välja hur mycket man vill tala om sjukdomen och sprida kunskap.

– Jag har en röd tråd med etiken i mitt företag. Därför har jag lagt stor vikt på att smyckena skall vara svenska (inte alls så att det blir skräp annars, men då har jag koll) och smeden är en vän till en vän. Kläderna är rättvisemärkta (om inte annat uppges för specifikt plagg) och certifierade enligt Oeko-Tex, Gots och svanen.
– Att supporta forskningen. 10% av försäljningspriset går till Barndiabetesfonden.

– Så idén är: köp något snyggt, på köpet sprider du kunskap om typ 1 diabetes och samtidigt ger du ett visst bidrag direkt till forskningen.

 

SMYCKEN

Alla smycken är sterlingsilver. Ringar är klara och halsband inom kort. Ringarna är två varianter, 12 mm bred och ca 20 gram tung samt en 7 mm bred ca 13 gram. Ganska tunga saker. Halsbandet är en bricka där det finns tre varianter av kedja, eller två kedjor (en för vuxna och en för barn, något tunnare) samt läderrem i mörkbrunt. Design av mig själv tillsammans med en mycket duktig silversmed.

Så smyckena görs i Sverige, från grunden, inklusive gravyr. De är oxiderade så logga och text blir mörk. Som synes på bilderna är halsbrickan inte riktigt samma svärta då den inte är tjock och därmed inte lika djup gravyr.

 

Priser.

Bred ring om 12 mm: 1800 kr inklusive frakt, varav 180 kr går till Barndiabetesfonden.
Smal ring om 7 mm: 1500 kr inklusive frakt, varav 150 kr går till Barndiabetesfonden.

Halsband med silverkedja vuxen: 1400 kr inklusive frakt, varav 140 kr går till Barndiabetesfonden.
Halsband med silverkedja barn: 1300 kr inklusive frakt, varav 130 kr går till Barndiabetesfonden.
Halsband med läderrem vuxen/barn: 1000 kr inklusive frakt, varav 100 kr går till Barndiabetesfonden.

 

Lite bilder (bättre kvalitet sen i webbshopen).

Bred ring:

p1110873p1110866bred-profil

 

Smal ring:

1110869p1110871smala-publicering

 

 

Halsband:

 

p1110895_zoom

 

KLÄDER

Kläderna är inte lika långt gånget som smyckena men inte långt bort. Här kommer mer information inom kort. Kläderna är collegetröjor för vuxna och barn samt piké för vuxna. Tryck med min logga och texten T1D. Plaggen har väldigt hög kvalité, tyg på 280 g/m2 på collegetröjorna och 200 g/m2 pikén (för den insatta). Provtrycket på bilderna jag visat på min Facebook är vitt, det blir mellangrått för lite mindre iögonfallande.

 

 

Gilla min sida och håll utkik, snart öppnar jag min webbshop. Önskar ni göra en beställning redan nu går det alltså bra att skicka mail till hans@diabethics.com.

 

 

 

 

 

 

Kläder Smycken Webbshop
Warning: Undefined variable $post in /customers/0/d/2/diabethics.com/httpd.www/wp-content/themes/diabethics/inc/diabethics_functions.php on line 138 Warning: Attempt to read property "ID" on null in /customers/0/d/2/diabethics.com/httpd.www/wp-content/themes/diabethics/inc/diabethics_functions.php on line 138